måndag 30 november 2009

Ett Schweiz utan armé?

Igår röstade Schweiz. Inte bara ja till förbud mot minareter, utan också Nej till förbud mot vapenexport. Tydligen finns det en och annan schweizare som anser att vapen inte är lika farliga som minareter.
Dessa bilder har framställts av Gruppen för ett Schweiz utan armé. Det var de som låg bakom initiativet till en folkomröstning om vapenexporten.
Ett Schweiz utan armé? Har de inte förstått att Frankrike, Italien och Tyskland föbereder en trefrontsattack på det lilla bergslandet?
Har de heller inte begripit hur lätt fientliga sjöstridskrafter kan invadera landet genom att ta sig uppströms via floden Rhen?
Att nu Schweiz får problem med alla internationella konventioner de skrivit under om religionsfrihet och mot diskriminering är väl ändå intet mot de problem landet kunde fått om de inte kunnat fortsätta leverera vapen till Iran och andra goda kunder. Skulle Schweiz avstå från vapenexport skulle kanske landet också kunna misstänkas för att inte ta sin neutralitet på allvar. Neutraliteten kräver ett starkt försvar, det har vi svenskar fått lära oss i skolan.